Duurzaam Hees start campagne voor isolatieglas, doe je ook mee?

Op 7 november heeft Duurzaam Hees zijn derde campagne afgetrapt met een informatiebijeenkomst over isolatieglas. Ruim vijftig wijkbewoners luisterden in de Petruskerk naar presentaties over isolatie en isolatieglas, door Duits Isolatie en RoRi Kozijnen. Beide bedrijven kwamen met een speciaal aanbod voor Hees. Het nemen van isolatie-maatregelen is nu extra interessant vanwege de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), waarover informatie werd verstrekt door Loket Duurzaam Wonen Plus van de Gemeente Nijmegen.

Lees meer

Campagne zonnepanelen geslaagd

Met onze eerste campagne voor zonnepanelen hebben we meteen veel mensen bereikt! We zijn erg blij dat zo'n 140 huishoudens een offerte hebben aangevraagd voor zonnepanelen, uiteindelijk zijn op 76 daken in de wijk 885 panelen geplaatst. We zijn benieuwd wat jij van Duurzaam Hees en onze zonnepanelencampagne vindt en of je interesse hebt in vervolgacties en vragen je daarom om deze enquête in te vullen (dit kan ook als je niet hebt deelgenomen aan de zonnepanelenactie). Dan kunnen we bij onze toekomstige acties zoveel mogelijk rekening houden met wensen vanuit de wijk!

Nieuwe activiteiten

Duurzaam Hees is al ruim een jaar actief in de wijk, we hebben inmiddels een succesvolle campagne voor zonnepanelen achter de rug. Op dit moment loopt de campagne voor spouwmuur-, vloer- en dakisolatie (linken naar: www.duurzaamhees.nl/isolatie). We hebben onlangs een nieuwe subsidie van Power2Nijmegen gekregen voor twee activiteiten in het najaar. Nu kunnen we ons richten op het opzetten van onze derde campagne, voor HR++ glas. Na de zomer meer hierover, maar in de tussentijd kun je ons ontmoeten tijdens het zomerfestival Happy Hees, op zondag 8 september van 15 tot 20 uur bij Sancta Maria. Je kunt bij ons terecht voor informatie over Duurzaam Hees en we hebben allerlei leuke activiteiten voor kinderen.

Stichting Duurzaam Hees opgericht

We willen de komende tijd nog veel meer activiteiten ontplooien om onze wijk te verduurzamen, en vonden het tijd worden om op eigen benen te staan. Daarom hebben pasgeleden Stichting Duurzaam Hees opgericht. Als stichting kunnen we onafhankelijker werken en zelf subsidies aanvragen, bijvoorbeeld bij Gemeente Nijmegen. Daarnaast kunnen we professioneler werken en is de continuëteit gegarandeerd. We vinden het ook belangrijk om als stichting uit te dragen dat we niet uit commercieel oogmerk handelen, maar vanuit onze duurzame idealen.

Schrijf je in voor meer informatie!

Privacy verklaring

Duurzaam Hees gaat zorgvuldig om met de ingevulde gegevens. Deze worden alleen gebruikt voor het geven van informatie over Duurzaam Hees en haar activiteiten in de wijk en worden niet verstrekt aan derden. In uitzonderlijke gevallen zullen wij contactgegevens uitwisselen met Vereniging Dorpsbelang Hees, maar alleen indien we van mening zijn dat dit interessant kan zijn voor betrokkenen.

Duurzaam Hees is mede mogelijk gemaakt door: