Wegwijs in verduurzamen van uw huis

Op 26 september organiseerde Duurzaam Hees in de Petruskerk op Schependomlaan 83 een informatieavond over het verduurzamen van de woning.

De energierekening stijgt, de wereld verandert, u voelt de urgentie om iets te doen, maar wat en hoe? Op veel dingen hebben we geen invloed, maar wel op hoeveel energie er nodig is om het huis te verwarmen. Duurzaam Hees organiseert een informatieavond waarin we u meenemen om, aan de hand van een aantal logische stappen, een plan te ontwikkelen om uw huis te verduurzamen.

Paris Proof

We doen dit aan de hand van het Paris Proof stappenplan, ontwikkeld door Lars Boelen en Felix van Gemen. Met hun jarenlange ervaring hebben zij een methode uitgewerkt die hulp biedt bij het maken van een plan om uw huis te verduurzamen. De focus ligt daarbij op wat er mogelijk is binnen uw eigen budget en wensen. Met dit plan voor uw huis heeft u de informatie beschikbaar om slimme keuzes te kunnen maken op momenten dat er kansen zijn om met gunstige kosten een optimale situatie te bereiken, bijvoorbeeld als u toch die verbouwing gaat doen. Na deze avond begrijpt u ook dat de installatie van een warmtepomp niet een beginpunt is maar een mogelijk sluitstuk van een traject. Of wat er zinvol is om te doen wat betreft isolatie van uw huis, of wanneer een warmtenet wel of niet een goed idee is. Deze informatieavond was bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met verduurzaming van de woning, maar niet goed weet waar te beginnen. Dit zowel voor u als eigenaar en als huurder. Waarbij de laatste wellicht zelf minder kan ondernemen, maar met de opgedane kennis wel de juiste vragen kan gaan stellen aan de eigenaar van de woning om samen met die eigenaar een plan op te gaan stellen. De avond werd gepresenteerd door Oswald van den Aakster, technisch onderlegd, ervaringsdeskundige, met een Jip en Janneke insteek op het onderwerp.

Update: Het Paris Proof stappenplan (e-book) is niet meer verkrijgbaar, je kunt het nu aanschaffen via Slimme Stappen e-book – shop (huisfluisteraar.nl).